zaterdag 27 februari 2016

22 maart, 9 april: ringslangen

22 maart - lezing/presentatie ringslangen in het Diemerbos
Is het Diemerbos wel een goede leefomgeving voor ringslangen? Waarom leggen we ieder jaar de broeihopen voor ringslangen in het Diemerbos weer aan? Wat zijn de resultaten? Janny Gerrits, betrokken bij de natuurwerkdagen, vertelt over de ervaringen van de afgelopen jaren. Ook als achtergrondinformatie voor de natuurwerkdag op 9 april waarop we de broeihopen weer gaan aanleggen.
Tijd: dinsdagavond 22 maart 20.00 uur tot 21.30 uur
Plaats: De Omval in Diemen, zaaltje 2.3
Kosten: vrijwillige bijdrage voor de zaalhuur 

9 april - natuurwerkdag Diemerbos: broeihopen voor ringslangen
Op zaterdag 9 april gaan we de drie broeihopen in het Diemerbos weer aanleggen. Zodat de ringslangen daar in het begin van de zomer hun eieren weer in kunnen leggen. Door de broeiwarmte worden de eieren uitgebroed. Vorig jaar hadden kinderen een mooie omschrijving bedacht: we maken 'slangennesten'.
We hebben ongeveer 15 vrijwilligers nodig. Kinderen vanaf ca. 7 jaar kunnen meedoen onder leiding van hun ouders.
Tijd: zaterdag 9 april 10.00 uur, tot ca. 13.00 uur
Plaats: Diemerbos, startplek wordt nog bekend gemaakt.
Aanmelden: ivndiemen@gmail.com

ringslang in het Diemerbos

woensdag 17 februari 2016

IVN-tuin bevroren en in bloei

Vanmorgen is de tuingroep weer begonnen na de winterstop. Op deze prachtige februaridag was de tuin deels bevroren en deels in bloei.
bevroren vijver

Gele kornoelje

De weerribben in Diemen

In het buitengebied van Diemen lijkt het soms of je in de Weerribben bent, met dat mooie gele riet. Heerlijk dat je zo de natuur kunt beleven dicht bij huis.
De Eerste Diem
Het Penbos
En soms kom je een bijzondere vogel tegen: deze meerkoet op de 1e Diem ziet er niet normaal uit. Is het albino? Nee, want hij is niet geheel wit. Dit verschijnsel heet Leucistisch, kun je lezen bij Vogelbescherming. Oftewel 'nep-albino'.
Leucistische meerkoet